Werkwijze m.b.t. werkgevers

Wat kan ik betekenen voor de...

Werkgever

Ook als werkgever kunt u een mantelzorgmakelaar inschakelen, maar waarom zou u dat doen?

Inmiddels combineren gemiddeld 1 op de 5 werknemers werk met mantelzorgtaken en dat aantal groeit. Bijna de helft hiervan is overbelast, zij leveren vaak vrije dagen in om te kunnen zorgen voor hun naaste of om zaken uit te zoeken en te regelen.
Uitval door ziekteverzuim en een verminderde productiviteit vormen een steeds groter risico naarmate de zorglasten voor de werknemer hoger worden. U kunt hier als werkgever iets aan doen.

Als mantelzorgmakelaar kan ik ondersteunen bij het opzetten van mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid. Zoals het aanbieden van het inloopspreekuur aan werknemers. Dit is een goed middel om het onderwerp mantelzorg binnen het bedrijf bespreekbaar te maken. Het is vaak erg moeilijk voor mensen om hulp te vragen, daar de meeste werknemers hun werkgever niet lastig willen vallen met privézaken. Door er aandacht aan te geven zullen werknemers eerder aan de bel trekken en hulp zoeken, waardoor u eerder kunt anticiperen op mogelijke overbelasting wat mogelijke uitval kan voorkomen.
Het spreekuur voorziet in een persoonlijk gesprek tussen de werknemer (mantelzorger) en de mantelzorgmakelaar bij u op locatie. Ik breng de knelpunten met betrekking tot het werk en de mantelzorgvragen in kaart en zal voorstellen doen om, zowel op privévlak als op het werk, deze op een effectieve manier op te lossen. Hierbij is de privacy van de werknemer te allen tijde gewaarborgd.

Mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid draagt bij aan de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers en kan uitval voorkomen.

Happy senior female in wheelchair and her husband near by
Meer weten?

Neem contact op


Ghislaine Wolters | 06 22 40 53  75 | info@woltersmzm.nl
Torenroth 2, 6039 HA Stramproy

Scroll naar top